Voetbal International: 'Marokkaanse bond maakt werk van Idrissi'

marokko
11
30 aug '18
Vanuit Rabat hoopt men zeer binnenkort weer een slag te slaan, ditmaal gaat het om AZ Alkmaar-revelatie Ousamma Idrissi.

Als vaste waarde binnen het Jong Oranje van Erwin van de Looi kan Idrissi rekenen op nadrukkelijke interesse van de Marokkaanse voetbalbond FRMF. Vanavond schrijft het doorgaans goed ingevoerde Voetbal International dat er vanuit de bond serieus wordt gepoogd om ook de linksbuiten van AZ Alkmaar om te krijgen voor het Marokkaanse A-elftal. Idrissi doorliep in het verleden alle vertegenwoordigende jeugdelftallen van de KNVB, tot aan Jong Oranje toe dus waar hij momenteel een bepalende rol vervult. 

Marokkaanse voetbalbond FRMF houdt flink huis in Nederland
Nog geen dag geleden sloeg de FRMF een belangrijke slag met het strikken van Noussair Mazraoui. Al sinds het moment dat ook Hakim Ziyech opteerde voor een interlandcarrière namens Marokko is de hele kwestie verworden tot een nationale discussie. Menig voetbalkenner vindt dat het een vrije keuze is en dat de definitieve keus uiteindelijk ook gerespecteerd dient te worden. Daartegenover heb je de critici, te denken aan Veronica Inside-analist Johan Derksen, die stellen dat Marokkaans-Nederlandse profvoetballers de morele plicht hebben om voor Oranje te kiezen. Dit omdat zij hun (voetbal)opleiding hier hebben genoten en vanuit een soort misplaatste dank deze vrije keuze zo in moeten vullen. 

Photocredit: ANP

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
ousamma idrissi
frmf
oranje
knvb
interlandkeuze
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi