Fez: Al-Quaraouiyine Bibliotheek in top 100 plaatsen om te bezoeken

marokko
0
31 aug '18
Time Magazine plaatst de bibliotheek welke onderdak bied aan 30.000 bijzondere boeken en manuscripten

Het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine heeft haar lijst met beste plaatsen op aarde samengesteld om te bezoeken. Van de 100 opmerkelijke bestemmingen in 48 landen, melden de media de oudste bibliotheek ter wereld, Al Quaraouiyine.

Dit is de enige locatie die in Marokko wordt vermeld in het blad. Naast de Vietnamese gigantische handenbrug, SkyGarden in Seoul, of de Austin Central Library in Texas, staat Al Quaraouiyine op de 19e plaats van de beste plekken die je niet mag missen. Deze bibliotheek, de oudste ter wereld, werd meer dan duizend jaar geleden door een vrouw opgericht en wordt gepresenteerd als een mijlpaal van het wetenschappelijke en culturele erfgoed van de wereld.

"De bibliotheek is gebouwd in 1359 door Fatima al-Fihri en is gelegen in het hart van de medina van Fez". Het is 'de ziel van de stad', schrijft het Amerikaanse tijdschrift.

De bibliotheek herbergt een groot aantal aan oude manuscripten en zeldzame boeken van wetenschap en geneeskunde en was vroeger alleen toegankelijk voor geleerden." Tegenwoordig zijn, dankzij een overheidsinitiatief en een restauratie onder leiding van mevrouw Chaouni, de gebouwen van Al Quaraouiyine weer beschikbaar voor het publiek ", luidt het Amerikaanse weekblad.

Naast de Marokkaanse site kiest het Amerikaanse weekblad bovenaan de top 100 de Tianjin Binhai-bibliotheek in China. Daarna volgt het fietspad door het water in België, Morgan's Inspiration Island in Texas, en wijst vervolgens naar de 4e plaats de Golden Bridge of Ba Na Hills in Vietnam.

© Redactie 2018
marokko
fez
time
al-quaraouiyine
bibliotheek
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi