Zefzafi in honger- en dorststaking (video)

marokko
101
2 sep '18
In een recent geplaatste video heeft Ahmed Zefzafi aangekondigd dat zijn zoon Nasser Zefzafi momenteel in honger- en dorststaking is.

De vader van Nasser Zefzafi, één van de leiders van de Volksbeweging Hirak, kondigde in een video op social media aan dat zijn zoon donderdag een honger- en dorststaking is begonnen. Volgens hem kondigde Nasser tijdens een telefoontje uit de gevangenis zijn beslissing aan. Een hongerstaking is een bewust stoppen met het tot zich nemen van voedsel, om een bepaald doel te bereiken. Een dorststaking is bewust stoppen met het tot zich nemen van water en andere vloeistoffen.

Deze staking komt als protest tegen "de intimidatie, provocatie en marteling", die Zefzafi volgens eigen zeggen ondergaat in de gevangenis.

Zefzafi, tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld, zit sinds zijn arrestatie op 29 mei 2017 gevangen in de Oukacha-gevangenis in Casablanca. "Hij kan zijn gebeden niet doen totdat hij op een stoel zit omdat het oppervlak van de cel te klein is", legt zijn vader uit, eraan toevoegend dat het onlogisch is om hem in een individuele cel te houden.

Nasser Zefzafi vroeg zijn familie om zich niet in deze zaak te mengen en niet te proberen hem ervan te weerhouden zijn honger- en dorststaking stop te zetten. Hij gaf ook aan in El Hoceima begraven te willen, in het dat hij komt te overlijden.

"Hij is vastbesloten om niet te eten of te drinken totdat aan zijn eisen is voldaan", zei zijn vader tegen AFP. "Hij vraagt alleen om de rechten die andere gevangenen genieten: dat hij uit het isolement wordt gehaald en naar een waardige cel wordt gebracht waar hij "de gevangenen kan zien en er mee kan praten", voegde hij eraan toe.

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
zefzafi
hongerstaking
dorststaking
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi