Bejing: El Othmani ontvangt Chinese investeerders

economie
0
4 sep '18
El Othmani leidt in opdracht van Koning Mohammed VI een Marokkaanse delegatie voor de Chinees-Afrikaanse top in Bejing.
"Marokko zet zich in voor het verbeteren van het ondernemingsklimaat voor Marokkaanse en buitenlandse investeerders om meer investeringen naar het Afrikaanse continent aan te trekken, in overeenstemming met het Afrikaanse beleid van Koning Mohammed VI", zei regeringshoofd Saad Eddine El Othmani op maandag 3 september in Beijing.

Het regeringshoofd ontving functionarissen van verschillende grote Chinese bedrijven die aanzienlijke investeringen in het Koninkrijk hebben, met name in de sectoren communicatie, energie en infrastructuur, en benadrukte dat Marokko zich inspant om de juiste voorwaarden te scheppen voor Marokkaanse en buitenlandse investeerders.

Een verklaring van het departement van El Othmani meldde dat deze bijeenkomsten, die in de marge van de Chinees-Afrikaanse top werden gehouden, Chinese bedrijfsleiders in staat stelden hun investeringsprogramma's in Marokko te presenteren en middelen te onderzoeken om hun ontwikkeling te bevorderen. Op die manier wil men de uitwisseling van expertise en het creëren van banen in een win-win-situatie omzetten.

Bij de bijeenkomsten was ook de afgevaardigde van de minister voor Afrikaanse samenwerking, Mohcine Jazouli, en de staatssecretaris voor Investeringen, Othman El Ferdaous, aanwezig.
© Redactie 2018
marokko
china
el othmani
investeringen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
douane
botola pro
real madrid
dgsn
golaso
champions league
fc groningen
haven
uefa
mohammed ihattaren
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
marrakech
mohammed vi
eredivisie
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten