Bejing: El Othmani ontvangt Chinese investeerders

marokko
0
4 sep '18
El Othmani leidt in opdracht van Koning Mohammed VI een Marokkaanse delegatie voor de Chinees-Afrikaanse top in Bejing.

"Marokko zet zich in voor het verbeteren van het ondernemingsklimaat voor Marokkaanse en buitenlandse investeerders om meer investeringen naar het Afrikaanse continent aan te trekken, in overeenstemming met het Afrikaanse beleid van Koning Mohammed VI", zei regeringshoofd Saad Eddine El Othmani op maandag 3 september in Beijing.

Het regeringshoofd ontving functionarissen van verschillende grote Chinese bedrijven die aanzienlijke investeringen in het Koninkrijk hebben, met name in de sectoren communicatie, energie en infrastructuur, en benadrukte dat Marokko zich inspant om de juiste voorwaarden te scheppen voor Marokkaanse en buitenlandse investeerders.

Een verklaring van het departement van El Othmani meldde dat deze bijeenkomsten, die in de marge van de Chinees-Afrikaanse top werden gehouden, Chinese bedrijfsleiders in staat stelden hun investeringsprogramma's in Marokko te presenteren en middelen te onderzoeken om hun ontwikkeling te bevorderen. Op die manier wil men de uitwisseling van expertise en het creëren van banen in een win-win-situatie omzetten.

Bij de bijeenkomsten was ook de afgevaardigde van de minister voor Afrikaanse samenwerking, Mohcine Jazouli, en de staatssecretaris voor Investeringen, Othman El Ferdaous, aanwezig.

© Redactie 2018
marokko
china
el othmani
investeringen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi