Staking verpleegkundigen legt ziekenhuizen in Marokko voor twee dagen lam

marokko
1
4 sep '18
Verpleegkundigen en technici werkzaam in openbare ziekenhuizen houden een 48-urige staking.

Verpleegkundigen en technici werkzaam in openbare ziekenhuizen houden vandaag en morgen (4 en 5 september) een nationale 48-urige staking. Zij leggen allen voor 48 uur hun werk neer, met uitzondering van de noodhulpdiensten. Een nationale demonstatie is voor vandaag georganiseerd voor het hoofdkantoor van het ministerie van Volksgezondheid.

Verpleegkundigen en technici hekelen de "catastrofale" arbeidsomstandigheden in de sector. De verpleegkundigen doen ook een beroep op de regering om de manier waarop zij een sociale dialoog voeren met de verschillende belanghebbenden (artsen, verpleegkundigen en technici) te veranderen. Deze 48-urige staking van het verplegend personeel is, volgens de organisatoren, een reactie op de niet-coöperatieve houding van de toezichthoudende autoriteiten bij eerdere onderhandelingen. Die werden onderbroken zonder ook maar op één punt overeenstemming te bereiken.

Opgemerkt moet worden dat de term "verpleegkundige" verschillende medische professionele profielen omvat, gaande van verpleegkundigen tot gespecialiseerde zorgverleners tot fysiotherapeuten Dit vormt een probleem bij het definiëren van het beroep, met specifieke kenmerken en arbeidsomstandigheden van elke specialiteit. Eén van de eisen van stakers is dan ook het creëren van functies die zijn toegewijd aan andere vaardigheden dan basisverpleegkundige zorg. De vaagheid rond bepaalde functies, vanwege het ontbreken van een juridisch kader, is ook de oorzaak geweest van juridische procedures.

© Redactie 2018
marokko
staking
verpleegkundigen
technici
openbare ziekenhuizen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi