OM in beroep in moordzaak shishalounge in Amsterdam-West

algemeen
0
4 sep '18
De toevallig passerende Youssef el Kahtaoui kwam hierbij om het leven.

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen het vonnis in de zaak tegen de 34-jarige Quincy S. De rechtbank veroordeelde hem twee weken geleden tot 25 jaar cel, onder meer wegens het doodschieten van een onschuldige voorbijganger in Amsterdam-West. Het OM had levenslang geëist en vindt de opgelegde straf onvoldoende.

S. stond ook terecht voor een verijdelde liquidatie in Almere. Drie medeverdachten, tegen wie tien jaar cel was geëist, kregen voor hun betrokkenheid bij die zaak straffen van vijf en zeven jaar opgelegd. Ook daarmee wil het OM geen genoegen nemen, dus ook in die zaken volgt hoger beroep.

S. en een handlanger zouden op 13 mei 2015 op zoek zijn geweest naar een man die zij wilden liquideren. S. was gewapend met een kalasjnikov. In een shishalounge aan de De Clercqstraat kwam het tot een schietpartij, waarbij S. gewond raakte. Buiten de lounge opende hij het vuur op de toevallig passerende Youssef el Kahtaoui (25), met dodelijk gevolg. Ook vuurde hij een salvo af op een voorbijrijdende tram.

De rechtbank noemde S. in het vonnis weliswaar "een professionele hitman" maar vond levenslang een te zware straf.

© ANP 2018
amsterdam
shishalounge
schietpartij
moord
voorbijganger
om
beroep
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi