Start Marokkaanse scholen: 'Een miljoen lege schooltassen'

marokko
3
5 sep '18
Aanbieders en leveranciers zouden hun toezeggingen in de grootschalige operatie 'Eén miljoen schooltassen' niet hebben gehonoreerd.
Volgens de krant Assabah stonden de functionarissen van Binnenlandse Zaken bij de oplevering gisteren voor een dilemma. De operatie "Eén miljoen schooltassen" zou vandaag (5 september) moeten beginnen, ook al ze hebben de benodigde studieboeken nog niet ontvangen.

De boekverkopers die de door het ministerie van Binnenlandse Zaken eerder gelanceerde contracten hadden gewonnen, klagen dat de boeken nog niet door de uitgevers zijn geleverd. Bovendien zijn het de boekverkopers die de grillen van deze vertraging moeten ondergaan. Omdat, zoals Assabah uitlegt en zoals bepaald in de contracten, zij voor elke dag vertraging een boete moeten betalen van 1% van het bedrag van de transactie. Deze boete bereikt 10% na 10 dagen te laat.

De grootste slachtoffers zijn natuurlijk de kinderen, van wie er een groot aantal nu zonder de juiste boeken moet beginnen.

"Eén miljoen schooltassen" is in 2008 in het leven geroepen om onderwijskansen en de kwaliteit van het basisonderwijs en hoger onderwijs te verhogen. Het maakt deel uit van de nationale strategie voor sociale steun aan schoolkinderen en hun families. 
© Redactie 2018
marokko
miljoen
schooltassen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi