Ziyech: 'We hebben echt wat teweeggebracht in Marokko'

marokko
2
5 sep '18
In een uitgebreid gesprek met Voetbal International komt vanzelfsprekend ook het teleurstellende WK-optreden van Marokko aan bod.

Vriend en vijand was opgelucht toen de transferwindow in Nederland sloot en Ajax nog steeds smaakmaker Hakim Ziyech binnen de gelederen had. De 25-jarige aanvallende middenvelder is met name na zijn doortastende periode bij degradant FC Twente niet meer weg te denken uit het Nederlandse voetballandschap, een grote transfer naar een voor hem geschikte club kwam er echter helaas niet deze zomer. Na een persoonlijk akkoord te hebben bereikt met AS Roma, was het de excessieve vraagprijs die Ajax de Italianen voorhield de reden van het afketsen van de deal. Over vertrekken denkt de international dan ook nog niet, pas de komende zomer maakt hij de balans op en kiest hij een eventuele nieuwe bestemming voor zijn nog prille voetbalcarrière.

''Toch overheerste bij iedereen wel de teleurstelling, we hadden ingezet op het bereiken van de volgende ronde''
Ook ter gelegenheid van zijn uitverkiezing tot Voetballer van het Jaar in de Eredivisie en de daarbij behorende uitreiking van de Gouden Schoen, sprak Voetbal International uitgebreid met de technisch begaafde middenvelder. Tijdens dit onderonsje kwam ook het weinig spectaculaire WK-optreden van Marokko voorbij. Hierover wist Ziyech het volgende te melden: ''Het is anders gelopen dan we hadden gedacht en gehoopt. We hadden ingezet op het bereiken van de volgend ronde, maar dat is mislukt. Ik had persoonlijk ook gehoopt dat ik meer mijn stempel kon drukken op het spel van de ploeg. Dat is niet gelukt.'' 

Wel ziet de aanvaller de positieve kant in van hun aanwezigheid in Rusland: ''Waar ik wel mooie herinneringen over koester, is de saamhorigheid van de selectie. We hebben echt wat teweeggebracht in Marokko, de mensen waren trots op ons, en onderling was de sfeer ook uitstekend. Hopelijk brengt dat ons in de toekomst nieuwe successen.''

Dat de middenvelder populair is in Marokko en met recht verworden is tot publiekslieveling komt wel naar voren uit zijn statistieken als nog beginnend international. Uit zijn 21 caps kwamen maar liefst 9 treffers en 4 assists rollen. 

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
hakim ziyech
ajax
eredivisie
wk 2018
voetbal international
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi