Daling van de appelproductie in Sefrou

marokko
1
5 sep '18
Niet meer dan 65 duizend ton in plaats van de 100 duizend ton appels die de stad Sefrou normaliter produceert.
Met zijn 4500 hectare appelbomen oogst de stad Sefrou normaal 20% van de nationale productie. De gemiddelde opbrengst per hectare die soms 60 ton bereikt, is slechts 15 ton. Dit jaar is de productie gedaald omdat appelbomen zijn aangetast door een schimmelziekte die is afgeleid van microscopische schimmels. Het is herkenbaar aan de zwarte en bruine laesies op het oppervlak van de bladeren van de boom en zijn vruchten.

"We hebben gemerkt dat onze appelbomen een schimmelziekte hebben gehad, het is een schimmel die boeren hebben geprobeerd te genezen. De toegepaste behandelingen ontwikkelden uiteindelijk andere ziektes, het effect wordt gezien in het productieniveau dat afneemt", zegt Mustapha Amechoui, vice-voorzitter van de federatie van fruitteelt in Marokko tegen 2M.

Andere fruitsoorten in Sefrou vergaat het niet veel beter. "We verwachten dit jaar dat elke hectare slechts 15 ton zal produceren. De belangrijkste oorzaak is het winterklimaat dat is doorgegaan na de komst van de lente. Dit is de bloeiperiode van verschillende soorten fruit, waaronder ook de appel", zei Mbarek Akhbouch.
© Redactie 2018
marokko
sefrou
appelproductie
daling
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi