Tbourida Festival: Een eeuwenoude traditie die tot leven komt (video)

marokko
1
5 sep '18
Afgelopen week werd in de wijk Moulay Rachid in Casablanca de derde editie van het Tbourida Festival gehouden.

Veel ruiters uit verschillende delen van het Koninkrijk namen deel aan het festival. "We laten onze families en onze bedrijven achter om deel te nemen aan dit soort festivals. Mijn collega's, die net zoals mij houden van deze kunst, komen overal vandaan, alleen de liefde voor deze kunst brengt ons bij elkaar", zegt de ruiter Driss Zamani.

De uitoefening van deze traditie is echter niet zonder risico's. Velen hebben een hoge prijs betaald door verkeerd gebruik van een geweer of een eenvoudige fout. "Risico maakt deel uit van deze traditie, ik zag verschillende mensen die door een onverwachtte handeling in de problemen kwamen, sommigen verloren zelfs hun leven en anderen een hand of een arm", voegt Zamani eraan toe.

Tbourida (of Fantasia) was ooit voorbehouden aan mannen die deze oorlogstechniek beoefenden om de vijand te verrassen. Tbourida wordt tegenwoordig beschouwd als een culturele tentoonstelling, gekenmerkt door specifieke rituelen. Tbourida wordt van generatie op generatie doorgegeven en is tegenwoordig niet langer het domein van mannen. Sinds 2005 staat tbourida open voor vrouwen.

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
casablanca
tbourida
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi