Tweede Marokkaanse observatiesatelliet in november de ruimte in

marokko
0
5 sep '18
De precieze lanceringsdatum is nog niet bekend.
Na de succesvolle lancering van de eerste Marokkaanse observatiesatelliet, genaamd Mohammed VI-A, bereiden de Koninklijke Strijdkrachten (FAR) zich voor om de tweede observatiesatelliet te lanceren. 

Het dagblad Al Massae, die deze informatie in de editie van dinsdag 4 september meldde, zegt dat deze tweede observatiesatelliet (Mohammed VI-B) in november zal worden gelanceerd en het arsenaal van het Koninkrijk en zijn militaire en technologische potentieel zal versterken. De krant verduidelijkt dat deze tweede satelliet, die in dezelfde transactie is verworven als de eerste voor een bedrag van ongeveer 500 miljoen euro, elke beweging op elk punt van de wereld kan lokaliseren. De satelliet kan ondanks de afstand van 36.000 km zeer precieze beelden overbrengen, in real time, alsof het slechts op 50 cm afstand is.

De bronnen van de krant voegden eraan toe dat deze satelliet ook accurate informatie zal verschaffen over elke beweging van militaire troepen en militaire infrastructuur van buurlanden zoals Spanje, Algerije en het front van de Polisario. Marokko zal het eerste buurland van Europa zijn dat deze nieuwe technologie bezit. Op het niveau van het Afrikaanse continent wordt het Koninkrijk het derde land dat met deze technologieën wordt uitgerust, na Egypte en Zuid-Afrika.
© Redactie 2018
marokko
tweede
observatiesatelliet
lancering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi