De sfeer op de eerste schooldag in Casablanca (video)

marokko
1
6 sep '18
In Marokko is woensdag het nieuwe schooljaar begonnen.

De vakantie is afgelopen en maakt plaats voor het nieuwe schooljaar. Op woensdag 5 september openden openbare scholen hun deuren weer voor de leerlingen. Lefr360 maakte een reportage in een school in Casablanca.

Op de basisschool van Oqba Ibnou Nafei, in het Hay Mohammadi district van Casablanca, zijn de leerlingen enthousiast en hebben ze goede voornemens voor dit schooljaar. Ze hopen dat ze met succes het einde van het jaar zullen afronden.

Onder de nieuwigheden van dit schooljaar 2018-2019 heeft het ministerie van Onderwijs nieuwe procedures ingevoerd om onder andere overvolle klassen te voorkomen.

Het aantal leerlingen in een klas mag niet hoger zijn dan 30 in het eerste jaar en het tweede jaar van het primaire onderwijs en 36 als maximum in de andere niveaus. De minister van Onderwijs, Said Amzazi, heeft ook de uitbreiding van het schoolaanbod beloofd door dit jaar 87 nieuwe scholen te creëren in drie fasen, waarvan 37 in landelijke gebieden.

Een leerlinge in de video vertelt dat het haar eerste schooldag is en dat ze erg haar best zal doen. Ze vertelt dat ze in de zesde klas zit en dat ze met hoge cijfers op haar rapport zal proberen over te gaan.

De jongen zegt dat de eerste schooldag heel leuk was omdat hij zijn klasgenootjes na een lange vakantie weer heeft gezien. Ook hij vertelt dat hij heel goed zal leren om naar het volgend schooljaar over te gaan.

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
casablanca
nieuw
schooljaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi