Rivére: 'Belhanda was financieel onhaalbaar voor ons'

marokko
0
6 sep '18
De clubvoorzitter doet uit de doeken dat Younès Belhanda een gewilde transfertarget was, het prijskaartje wat aan de middenvelder hing zat echter zijn komst in de weg.

In gesprek met France Bleu Azur geeft de voorzitter van OGC Nice te kennen dat men afgelopen zomer op de achtergrond bezig was met de komst van de middenvelder. Belhanda is geen onbekende voor de Ligue 1-formatie, in het seizoen 2016/2017 werd de international op huurbasis overgenomen van zijn toenmalige contractclub Dinamo Kiev. Dat men zich daarna niet verbond aan de gewilde aanvaller had alles te maken met de iets te gortige vraagprijs van de Oekraïners, naar verluidt maakte men bij Galatasaray zo'n €10 miljoen over naar Kiev. 

''De voorzitter van Galatasaray stak er sowieso een stokje voor''
Een overgang die afketste op grond van financiële overwegingen, aldus Jean-Paul Rivère: ''Tegen het einde van deze zomerse transfermarkt bekeken we nog even wat de mogelijkheden waren, uiteraard voor spelers die we al kenden. Belhanda bijvoorbeeld staat gelijk aan een netto jaarsalaris van €4 miljoen. We bekeken met zijn voorzitter of ze hem aan ons wilden verhuren: Younès houdt van de club, wij houden van hem. Hij was ook bereid om salaris in te leveren. Maar een transfersom van rond de €10 miljoen en het salaris wat er nog bij hoort, onmogelijk voor een club als OGC Nice! En bovendien was het de voorzitter van Galatasaray die zijn veto uitsprak over een mogelijk vertrek.''

Photocredit: Haber Ne Diyor

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
younès belhanda
ogc nice
transfer
galatasaray
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi