Koning Mohammed VI nodigt Chinese president uit voor bezoek aan Marokko

marokko
4
6 sep '18
Regeringshoofd El Othmani overhandigde de uitnodiging van de Koning aan de Chinese president Xi Jinping.

"De datum van dit bezoek zal later via de gebruikelijke kanalen worden vastgesteld", zei Saad Eddine El Othmani, die werd vergezeld door Mohcine Jazouli, minister-afgevaardigde bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking, belast met Afrikaanse zaken. "De Chinese president prees het Afrikaanse beleid van Marokko en onderstreepte de wens van zijn land om het partnerschap tussen de twee landen te versterken", zei El Othmani.

Volgens El Othmani steunt de Chinese president Xi Jinping de territoriale integriteit van het Koninkrijk Marokko. "Wij hebben hem onze steun betuigd voor de territoriale integriteit van China", zei hij. El Othmani voegde eraan toe dat de Chinese president "de ontwikkeling van Chinese investeringen in Marokko heeft voorgesteld en van ons land een hub [knooppunt] voor Afrika wil maken".

Sinds het bezoek van Koning Mohammed VI aan China in oktober 2016, zijn de banden tussen Marokko en China hechter geworden. 250 samenwerkingsovereenkomsten binden Marokko en China op verschillende gebieden. Koning Mohammed VI stelde toen ook het visumvrij reizen voor Chinese staatsburgers in, wat een explosieve groei in de toerismesector in Marokko betekende.

© Redactie 2018
marokko
china
mohammed vi
xi jinping
uitnodiging
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi