Marrakech: Politie doet onderzoek naar Fransman wegens 'beledigen' Marokkaanse vlag

marokko
7
6 sep '18
De politie in Marrakech heeft een onderzoek geopend naar een Fransman, nadat een video op social media verscheen.

De 38 seconden durende videobeelden laten een 61-jarige Fransman zien die niets anders dan de Marokkaanse vlag om zijn middel heeft gedrapeerd terwijl hij alcohol drinkt en op een tafel voor gasten danst. De man bezit naar verluidt een bar en restaurant in de wijk Gueliz in Marrakech, bericht Moroccoworldnews.

"De video heeft Marokkaanse burgers beledigd op sociale media en heeft geleid tot het openen van een onderzoek op dinsdag 4 september om de omstandigheden en redenen voor de handeling te bepalen", meldt een verklaring van het directoraat-generaal voor de Nationale Veiligheid (DGSN).

Volgens het strafrecht van Marokko wordt het beledigen van het embleem en de symbolen van het Koninkrijk bestraft met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar bovenop een boete van 10.000 tot 100.000 dirham. Als het delict gepleegd wordt voor een groep mensen, neemt de gevangenisstraf toe tot één tot vijf jaar gevangenisstraf.

Een niet-succesvolle poging om de nationale symbolen te beledigen is eveneens strafbaar. De dader kan zelfs zijn of haar burgerrechten verliezen of de toegang tot het nationale grondgebied worden ontzegd, overeenkomstig artikel 40 van het wetboek van strafrecht.

© Redactie 2018
marokko
marrakech
beledigen
marokkaanse
vlag
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi