Onderzoek naar impact van zomertijd in Marokko (video)

marokko
0
7 sep '18
Mohamed Ben Abdelkader legde een aantal verklaringen af over de zomertijd, de klachtenlijn betreffende disfuncties in de administratie en corruptie.

Een onderzoek naar de impact van de zomertijd wordt volgende week gelanceerd onder het voorzitterschap van regeringshoofd Saad-Eddine El Othmani. Dit onthulde Mohamed Ben Abdelkader, minister afgevaardigde belast met de hervorming van de overheidsadministratie, in een interview met Lefr360.

"We zullen dit diepgaande onderzoek al volgende week starten met belanghebbenden, namelijk de bevolking, economische actoren en partners van Marokko op internationaal niveau" zei hij. Volgens hem is het "op basis van de resultaten van dit onderzoek dat de regering de juiste maatregelen zal nemen, om de zomertijd te behouden of af te schaffen als dit nodig is".

Betreffende het portaal dat beschikbaar is gesteld voor het publiek om klachten te melden over de disfuncties van de administratie, zei Mohamed Benabdelkader dat deze tot nu toe ongeveer 46.000 klachten heeft geregistreerd. "Bijna alles" werd opgelost door de betrokken afdelingen.

Wat corruptie betreft, zei de minister dat de interministeriële commissie die belast is met de bestrijding van deze plaag, eind september onder het voorzitterschap van El Othmani bijeenkomt om een reeks gewaagde maatregelen in te stellen om deze plaag in te dammen. Dit is in overeenstemming met de richtlijnen besproken in de toespraken van Koning Mohammed VI.

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
mohamed ben abdelkader
zomertijd
corruptie
disfuncties
administratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi