Jos B. mag geen contact met buitenwereld

algemeen
32
7 sep '18
Jos B., de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, blijft in beperkingen.

Hij mag dus waarschijnlijk de komende twee weken geen contact hebben met de buitenwereld, alleen met zijn advocaat. Dat liet zijn advocaat Gerald Roethof weten voor de deur van het politiebureau in Eindhoven waar B. gehoord is.

Roethof zag de beperkingen graag opgeheven, hij noemt deze beslissing van de rechter-commissaris "heel vervelend". De advocaat noemt het "niet in balans", omdat onder meer politie, justitie en de familie van Verstappen veel over de zaak naar buiten hebben gebracht, maar hij dat niet mag. "Ik wil het van mijn cliënt geschetste beeld in proportie brengen."

De advocaat mag niet vertellen hoe het met B. gaat. "Maar over het algemeen kan ik vertellen dat het niemand in de koude kleren gaat zitten als je behandeld wordt als een terrorist."

B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen in 1998. De jongen werd gevonden op de Brunssummerheide, waar hij op kamp was. Na een DNA-match kwam B. in beeld, maar hij bleek spoorloos. Na een internationale klopjacht werd hij 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona.

© ANP 2018
jos b
nicky verstappen
beperkingen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi