Hebben Marokkanen werkelijk een keuze tussen openbaar en privé-onderwijs? (video)

marokko
2
8 sep '18
Veel Marokkanen hebben geen andere keus dan hun kind naar een openbare school te sturen, omdat de kosten van privéscholen te duur zijn.

Hebben Marokkanen echt de keuze tussen openbaar of privé-onderwijs voor hun kinderen? Volgens de getuigenissen van een aantal personen uit Casablanca is het antwoord categorisch: "nee". De slechte reputatie van de openbare scholen in Marokko heeft ertoe geleid dat veel Marokkanen de voorkeur hebben gegeven aan privé-onderwijs, maar niet iedereen heeft de middelen om dit te bekostigen.

"Het is een kwestie van middelen, in privé-instellingen beginnen de tarieven bij 800 dirham per maand en een bescheiden familie kan dit zich niet echt veroorloven", vertelde een voorbijganger aan Lefr360.

Voor een andere burger zijn niet alle privéscholen gelijk. "Sommige privéscholen nemen kinderen aan die falen in openbare instellingen", veroordeelt hij.

Bovendien is privé-onderwijs niet altijd kwalitatief sterk, dat is in elk geval de mening van een andere voorbijganger, die verder benadrukt dat ouders een belangrijke rol hebben. "Het volstaat niet om je kind op school te plaatsen en 100% op de leraren te rekenen, je moet hen volgen en begeleiden".

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
onderwijs
openbaar
privé
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi