Kenitra: PSA-fabriek verdubbelt zijn productiecapaciteit vanaf 2020

economie
0
8 sep '18
De Franse autogroep Peugeot-Citroën PSA heeft grote plannen in Marokko.
De PSA-groep verdubbelt de productiecapaciteit van de fabriek in Kenitra vanaf 2020, kondigde Jean Christophe Quemard, uitvoerend vice-president van het Midden-Oosten en de Afrikaanse regio van de Franse groep, aan. Hij deed deze aankondiging op dinsdag 4 september middels een persconferentie in de aanwezigheid van de Marokkaanse minister van Handel en Industrie, Moulay Hafid Elalamy.

De PSA-fabriek in Kenitra, waarvan de machines al draaien voor de officiële start in 2019, heeft in eerste instantie een productiecapaciteit van 100.000 voertuigen per jaar. Doordat de fabriek al draait kan de tweede fase van capaciteitsverdubbeling, om de 200.000 geplande voertuigen te bereiken, eerder worden gestart. Dat zal dus vanaf 2020 zijn.

Deze fase zal gepaard gaan met een toename van het aantal werknemers, dat volgend jaar van 1600 in 2019 tot 2500 zal toenemen, kondigde de groep aan.

De PSA-groep mikt met de fabriek in Kenitra op met name de Afrikaanse markt. Vanuit Kenitra wil men Afrika opnieuw heroveren op de Aziatische concurrentie. Men mikt daarnaast ook op de markt in het Midden-Oosten.

Photocredit: Medias24
© Redactie 2018
marokko
kenitra
psa
fabriek
verdubbling
productie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
frankrijk
brand
ridouan taghi
amsterdam
politie
turkije
moskee
parijs
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso