Marokkaanse internetgebruikers bespotten Balenciaga’s belgha van 5118 dirham

marokko
6
9 sep '18
Nee, dit is geen traditionele Marokkaanse slipper uit de souk, maar een duur paar Balenciaga's.

Marokkaanse internetgebruikers waren verrast door de keuze van het Franse luxe merk Balenciaga om een dure en luxueuze versie van de traditionele Marokkaanse slipper te verkopen, ook bekend als belgha.

Op de website biedt Balenciaga een belgha met vierkante neus in zwart of rood leer voor maar liefst 5118 dirham. De veelgevraagde schoen is al uitverkocht en niet meer op voorraad.

De internetgebruikers herinnerden het merk eraan dat de traditionele slippers in de souks en medina's wordt verkocht voor een prijs tussen de 50 en 70 dirham, bericht Moroccoworldnews.

Balenciaga werd massaal bespot en het Franse merk werd beschuldigd van 'oplichterij' en 'culturele toe-eigening', waarbij men tevens wees op het gebrek aan creativiteit van het merk.

Het is niet het eerste luxemerk dat inspiratie vond in de Marokkaanse belgha. In 2016 trokken de traditionele slippers de aandacht van de meest prestigieuze merken zoals Celine, Gucci, Dolce & Gabbana en Narciso Rodriguez.

Sommige Amerikaanse modetijdschriften zoals Vogue definieerden de nieuwe schoen van Balenciaga als "de must have van het jaar".

© Redactie 2018
marokko
belgha
balenciaga
bespot
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi