Waterstofboot Energy Observer legt aan in Tanger

marokko
0
10 sep '18
De Energy Observer, de eerste waterstofboot ter wereld, zal van 10 tot 15 september in Tanger aanleggen.

De Energy Observer is een hoogtechnologische elektrische boot die in zijn eigen energie voorziet. De 30,5 meter lange catamaran wordt aangedreven door hernieuwbare energie en waterstof die hij zelf produceert met zeewater. 130 m2 zonnepanelen en twee windturbines drijven de motoren aan. De grote uitdaging bestaat erin al die verschillende energiebronnen slim te combineren. Daarbij produceert de boot geen schadelijke broeikasgassen of fijnstof.

De Energy Observer maakt een zes jaar durende wereldtournee, waarbij het 50 landen zal aandoen en 101 stopovers zal hebben. Dit is een uitdaging voor zowel mens als machine. Bovendien is het een gewaagde poging om het eerste energieonafhankelijke vaartuig ooit veilig over de wereldzeeën te navigeren.

Marokko is de tweede Afrikaanse tussenstop en een belangrijke etappe van de Energy Observer-expeditie. De boot is zichtbaar, maar niet toegankelijk voor het publiek voor de duur van de tussenstop (van 10 tot 15 september) in de jachthaven van Tanger. Het Energy Observer-team zal ook beschikbaar zijn om nieuwsgierigen kennis te laten maken met alle technologieën van de boot en de manier waarop ze de strijd tegen klimaatverandering dienen.

Photocredit: Energy Observer Expeditie

© Redactie 2018
marokko
tanger
energy observer
stopover
klimaatverandering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi