Migratie: Europese Commissie looft de samenwerking met Marokko

marokko
1
10 sep '18
De Europese Commissie heeft nogmaals het belang aangegeven van de samenwerking met Marokko op het gebied van migratie en veiligheid.

"De Europese Unie en Marokko hebben regelmatig contact om hun samenwerking op het gebied van migratie en veiligheid te versterken", zei EU-commissaris voor migratie Dimitris Avramopoulos naar aanleiding van een vraag van een lid van het Europees Parlement over Europese grensbeveiliging.  De EU-commissaris benadrukte ook de kwaliteit van de samenwerking tussen Marokko en Spanje op deze gebieden.

"Spanje en Marokko werken continu en nauw samen op het gebied van grenscontrole met als doel het aantal illegale overtochten en het risico van mogelijke terroristische infiltratie te verminderen" zei de EU-commissaris.

Hij zei dat het Europees grens- en kustwachtagentschap ook de gezamenlijke operatie Indalo coördineert, die constant toezicht en patrouilles in het Middellandse Zeegebied houdt en zo helpt om irreguliere migratie en grensoverschrijdende criminaliteit te voorkomen, meldt het Marokkaanse persbureau MAP.

© Redactie 2018
marokko
europa
samenwerking
migratie
veiligheid
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi