Marokkanen kopen schoolboeken op tweedehands boekenmarkt (video)

marokko
20
11 sep '18
Op de tweedehands boekenmarkt worden de boeken met grote kortingen verkocht.

Bij de start van het nieuwe schooljaar kochten veel ouders met een laag inkomen gebruikte schoolboeken tegen lage prijzen. De camera van Lefr360 ging naar Souk Labheira (souk met gebruikte boeken), een van de bekendste in Casablanca en doet hier verslag van.

"Net als in voorgaande jaren, is rijkdom belangrijk dit najaar. De belangrijkste reden zijn de hoge kosten van schoolboeken in boekwinkels. Er zijn er een aantal die boeken tussen de 250 en 300 dirham verkopen. Hier worden ze verkocht tussen de 75 en 100 dirham", zegt een verkoper van gebruikte schoolboeken.

Dit jaar heeft de samenkomst van de zomervakantie, Eid al-Adha en het begin van het nieuwe schooljaar de portemonnees van onze medeburgers sterk beïnvloed, van wie er velen worstelen om rond te komen.

"Veel mensen bevinden zich financieel niet in een comfortabele situatie, ik ken ouders met vier of vijf kinderen. Ik koop boeken op deze tweedehands boekenmarkt, ik kies voor gebruikte schoolboeken die over het algemeen met 60% korting worden verkocht", zegt een tevreden ouder in de souk.

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
casablanca
schoolboeken
tweedehands
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi