Islamitisch nieuwjaar vandaag begonnen

algemeen
1
11 sep '18
Vandaag is het 1440 jaar geleden dat onze geliefde profeet Mohammed (sallallahu alaihi wa sallam) Mekka verliet en naar Medina emigreerde.

Deze dag werd later als begin van de Islamitische jaartelling ingevoerd. Hoewel het geen dag van feest is, dient elke moslim toch de oorsprong te weten van het ontstaan van de Islamitisch kalender. De profeet Mohammed (sallallahu alaihi wa sallam) emigreerde nadat zijn beschermers kwamen te overlijden. Het gaat hier om zijn oom Aboutaleb en echtgenote Khadija. De profeet Mohammed (sallallahu alaihi wa sallam) kreeg te maken met mishandelingen en vernederingen omdat de ongelovige Mekkanen destijds niets voelden voor zijn boodschap. 

In september 611 van de Christelijk jaarkalender vertrok hij met zijn beste vriend Abou Bakr naar Medina toen Allah (subhanahu wa ta'ala) hem daartoe de opdracht gaf. Een groepje Mekkanen waren namelijk van plan de profeet om te brengen. In Medina kreeg Mohammed (sallallahu alaihi wa sallam) een warm onthaal en kon hij zijn boodschap verspreiden. Al7amdoulilah voor het feit dat deze boodschap ook ons heeft bereikt. 

Het Marokkaanse ministerie van Islamitische Zaken en Habous bevestigde de waarneming van de maan van de maand Muharram bij zonsondergang op maandag 29ste van Dou Al-Hijja 1439 (overeenkomend met 10 september 2018). Daarom zal de 1e Muharram van het nieuwe jaar van de Hegira 1440 overeenkomen met dinsdag 11 september 2018.

© Redactie 2018
islamotisch
nieuwjaar
hegira
1440
muharram
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi