Settat: medisch certificaat afgegeven door een dierenarts gepresenteerd als 'bewijs' in de rechtbank

marokko
0
11 sep '18
Een man die een klacht had ingediend wegens mishandeling, presenteerde een medisch certificaat ondertekend door een dierenarts.

In de rechtbank in Settat verbaasde een rechter zich over een medisch certificaat ondertekend door een dierenarts die door een persoon werd ingediend die beweerde slachtoffer te zijn van mishandeling. De krant Assabah bericht dat dit certificaat de duur van de "invaliditeit van de patiënt" had vastgesteld op 30 dagen na de ontvangen klappen.

De eerste sessie van het proces eindigde in een sketch, de officier van justitie vroeg het "slachtoffer" zelfs of hij werd aangevallen door een man of door een ezel? De aanwezigen in de rechtszaal moesten zo hard lachen, dat de rechter de zaak tijdelijk moest opschorten.

Na het hervatten van de zaak besloot de rechter om de beschuldigde vrij te laten en een strafrechtelijk onderzoek tegen de dierenarts te openen. De agent die de het proces verbaal heeft opgesteld, zal volgens de krant ook niet gespaard worden omdat hij het bewijs niet heeft gecontroleerd. Deze fout van de politieman zorgde ervoor dat de beschuldigde in voorlopige hechtenis werd vervolgd.

In 2017 voltrok zich in de stad Kenitra een vergelijkbaar verhaal. Een beschuldigde werd veroordeeld tot acht maanden gevangenisstraf wegens mishandeling, het proces verbaal en het vonnis van de rechtbank waren gebaseerd op een medische verklaring van een dierenarts. Die zaak bracht verschillende disciplinaire maatregelen teweeg tegen de rechters en de politie van de stad.

© Redactie 2018
marokko
settat
medisch
bewijs
dierenarts
rechtbank
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?