Wat doen Marokkanen op de eerste dag van Muharram 1440? (video)

marokko
0
12 sep '18
Gisteren was de eerste dag van het jaar 1440 volgens de Islamitische kalender.

Net als veel andere landen met een overwegend Islamitische bevolking, vierde Marokko dinsdag 11 september de 1e Muharram 1440. Het nieuwe jaar van Hijra, is een gelegenheid voor gezinnen om samen te komen en familieleden te bezoeken. Voor handelaren is het ook tijd om goede zaken te doen door o.a. gedroogde vruchten te verkopen, die erg populair zijn tijdens deze 1e Muharram.  Achoura vind plaats op de tiende dag van Muharram.

Lefr360 vroeg enkele burgers in Casablanca  wat de 1e Muharram voor hen betekent. Terwijl velen precies weten wat deze datum inhoudt, zijn anderen aarzelend bij het geven van een antwoord. 

De eerste man geeft te kennen: "We staan bij deze dag stil bij de gebeurtenissen rondom de emigratie van de Profeet Mohammed (sallallahu alaihi wa sallam)". De verslaggever stelt de vraag welk jaar het is waarbij de spreker een juist antwoord geeft, 1440 natuurlijk!
De verkoper geeft aan dat tijdens deze periode walnoten, amandelen, en gedroogde vruchten zoals  vijgen en dadels veel gekocht worden door Marokkanen.

De derde vrouw geeft aan dat er veel noten en vruchten worden gegeten, op de vraag welk jaar het is weet ze geen antwoord. De vrouw naast haar springt bij en geeft aan dat het 1440 is geworden. Ze verteld dat het belangrijk is om bij jezelf na te gaan wat een persoon het jaar ervoor heeft verricht aan goede daden en om het doel te hebben om slechte daden niet meer te verrichten. Ook is het belangrijk om dichter bij Allah (subhanahu wa ta'ala) te komen door hem te aanbidden.

YouTube link

© Redactie 2018
marokko
casablanca
islamitisch
nieuwjaar
muharram
1440
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi