Tanger: Wanhopige ouders door enige school in wijk die nog steeds niet klaar is (video)

marokko
2
13 sep '18
De enigste school in de wijk is na drie jaar bouwen nog steeds niet klaar.

Ongeveer 400 leerlingen hebben nog steeds geen school in hun buurt bij het Hassani-complex, gelegen aan de weg tussen Rabat en Tanger. De ouders zijn wanhopig en woedend in afwachting van de bouw van de enige school die in dit buitengebied is gepland.

De bouw van de school ging drie jaar geleden van start. Drie lange jaren dat het management van de school de ouders en kinderen laten wachten. Terwijl ze dachten dat dit jaar de opening van de school zou plaatsvinden, werd hetzelfde scenario herhaald.

Het jonge meisje zegt: "Ik wil heel graag naar school, ik hoor in de derde klas te zitten. Er is geen school bij mij in de buurt dus moet ik thuis blijven."

Een vader geeft te kennen: "De kinderen hebben het erg moeilijk, sommigen gaan naar scholen ver weg en zitten in klassen van verschillende leeftijden. Dit jaar werd ons beloofd dat de school zeker haar deuren zou openen, maar helaas is dit nog steeds niet het geval. Ze zijn nog niet klaar met bouwen, de school is nog niet af".

Een moeder geeft aan dat ze moe is van de weg die ze dagelijks met haar kinderen moet afleggen om ze naar school te brengen. Als het winter is zijn de dagen kort en wordt het snel donker" dan ben ik nog met mijn kinderen onderweg. Het is een zeer trieste zaak dat ik een school bij mij om de hoek heb maar die na 3 jaar nog steeds niet klaar is."

YouTube link

Videocredit: Lefr360

© Redactie 2018
marokko
tanger
school
aanbouw
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi