''Deed VWO, was veel leren, vaak tot 12 uur in de nacht''

sport
5
14 sep '18
Het bekende verhaal van een een voetballer die doorgebroken is: er moet heel veel gezaaid worden voordat er een oogst mogelijk is.
Noussair Mazraoui staat aan de vooravond van een veelbelovende carrière. Niet zo heel lang geleden was hij het middelpunt in de zoveelste nationale discussie om een Marokkaans-Nederlandse profvoetballer die naar het Marokkaanse elftal neigde. De in Leiderdorp geboren back koos uiteindelijk met zijn hart en de rest is geschiedenis. In de met 3-0 gewonnen partij tegen Malawi (red. kwalificatiereeks Afrika Cup 2019) werd de verdediger in de 72ste minuut ingebracht, waarna hij een prima indruk achterliet bij zijn Franse keuzeheer. 

Bijna een week later verscheen er in het supportersblad Ajax Life een interview met jeugdproduct van de Toekomst. Het ging onder meer over de offers die hij als jonge jongen moest brengen om uiteindelijk te geraken in de positie waar hij nu in verkeert. 

''Deed vwo. Dat was veel leren, vaak tot 12 uur in de nacht'' 
Trainen in de jeugdopleiding bij een topclub vereist het afscheid kunnen nemen van bepaalde zaken in het privéleven, zo blijkt maar weer. ''Ik trainde vaak. Ook dingen als schoolfeestjes liet ik vaak aan mij voorbij gaan. Ik leverde een stukje van mijn sociale leven om in te slagen als profvoetballer.'' Daar bovenop kwam nog de schoolopleiding van de enkelvoudig international: ''Ik deed VWO. Dat was veel leren, vaak tot 12 uur in de nacht. Eerder kon niet, omdat ik daarvoor moest trainen. Dat was wel lastig te combineren allemaal.''

Photocredit: ANP
© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
noussair mazraoui
ajax
eredivisie
ajaxlife
doorbraak
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
frankrijk
brand
ridouan taghi
amsterdam
politie
turkije
moskee
parijs
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso