Leerling neemt wapens mee en schiet op school in Roermond

algemeen
10
14 sep '18
Een zestienjarige jongen heeft vrijdag geschoten in een school aan de Kasteel Hillenraedtstraat in Roermond.

Volgens de politie had hij meerdere wapens bij zich, waaronder ook een bijl. Niemand raakte gewond. Burgemeester Rianne Donders van Roermond is blij dat de schietpartij goed is afgelopen. De scholier is gearresteerd.

De leerling loste volgens de politie zowel buiten als binnen de school van het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) de Donderberg enkele schoten. Dat gebeurde rond 08.30 uur bij aanvang van de lessen. Het KEC is een centrum voor speciaal onderwijs en zorg.

Een woordvoerder van de school zei vrijdagmiddag dat enkele docenten met de gewapende leerling het gesprek zijn aangegaan en hem naar buiten gepraat hebben. Daar is hij door de politie ontwapend en gearresteerd. Burgemeester Donders, op bezoek in de school, zei "dat de docenten heel dapper zijn geweest. Iets om heel trots op te zijn".

Enorm geschrokken

"De leraren hebben heel adequaat ingegrepen zodat er geen gewonden zijn gevallen", lichtte de woordvoerder van de school toe. "Wij zijn enorm geschrokken", zei hij.

Om 13.00 uur beëindigde de school alle lessen. Veel leerlingen waren eerder al door geschrokken ouders opgehaald. Veel docenten, ouders en leerlingen waren overstuur.

Ruzie

Over het motief van de jongen is niets bekend. De politie heeft wapens en een bijl bij de scholier gevonden. Er zijn diverse hulzen aangetroffen, die worden onderzocht door specialisten. De politie onderzoekt of er eerder een ruzie tussen de verdachte en een medescholier is geweest.

De school gaat de ouders zaterdagmiddag om 13.00 uur informeren over het incident. Ook de burgemeester en slachtofferhulp zijn daar aanwezig. Na afloop van deze besloten bijeenkomst, rond 14.00 uur, praat de school de pers bij.

Maandag is de school weer open en zal er extra aandacht zijn voor ondersteuning en zorg voor alle kinderen en medewerkers waar nodig, aldus de school in een mail aan de ouders.

© ANP 2018
roermond
leerling
wapens
school
geschoten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi