EU biedt Marokko financiële steun van 2,34 miljard dirham

buitenland
65
14 sep 22:00
Er werden in Rabat twee belangrijke financieringsovereenkomsten gesloten.
Het werkbezoek aan Rabat van EU-commissaris Johannes Hahn (Uitbreidingsonderhandelingen) werd donderdag gemarkeerd door de sluiting van twee Europese financieringsovereenkomsten voor een totaalbedrag van 2,34 miljard dirham.

Dit zijn twee overeenkomsten om de programma's "Concurrentievermogen en groene groei" en "steun voor de hervorming van de sociale bescherming in Marokko" te versterken. Ze werden ondertekend door de minister van Economie en Financiën, Mohamed Benchaaboun, en de EU-commissaris Johannes Hahn.

Volgens een verklaring van de EU ondersteunt het programma "Concurrentievermogen en groene groei", dat meer dan 1,15 miljard dirham waard is, "de status van de ondernemer, nieuwe exporteurs, het bedrijfsklimaat en de opkomst van recycling kanalen".

Volgens Johannes Hahn is het steunprogramma voor hervorming van de sociale bescherming in Marokko "een nieuw hoofdstuk in ons versterkte partnerschap dat ons samen zal brengen naar een meer rechtvaardige en egalitaire samenleving".

Dit programma, ter waarde van meer dan 1,19 miljard dirham, heeft tot doel de inspanningen van de overheid te ondersteunen en "bij te dragen aan het verminderen van ongelijkheden en het verbeteren van de sociale cohesie en menselijke ontwikkeling van de Marokkaanse samenleving door het bevorderen van een billijke toegang tot elementaire sociale diensten volgens een juridische benadering".
© Redactie 2018
marokko
eu
financieringsovereenkomsten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
scholieren
daesh
om
ineenstorting
dode
taroudant
parijs
frankrijk
jerada
protesteren
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
fifa