Twee Marokkanen genomineerd voor de Africa Innovation Award

buitenland
2
15 sep '18
Zij hebben een technologie ontwikkeld die effectieve detectie van tuberculose en hepatitis C mogelijk maakt.

Professor Abdeladim Moumen en Dr. Hassan Ait Benhassou zijn genomineerd voor de Africa Innovation Award 2018. De twee Marokkaanse onderzoekers hebben een technologie ontwikkeld die de effectieve detectie van tuberculose en hepatitis C mogelijk maakt.

De aankondiging werd donderdag 13 september gedaan door de African Innovation Foundation (AIF), organisator van de Award. Er zijn in totaal tien genomineerden, waarvan de winnaar uiteindelijk een prijs krijgt van 185.000 dollar.

Hepatitis C en tuberculose zijn volksgezondheidsproblemen waarvoor de toegang tot nauwkeurige en betaalbare diagnostische tests een uitdaging blijft in Afrika. De innovatie van de twee Marokkaanse onderzoekers "omvat twee moleculaire tests voor de snelle, nauwkeurige en efficiënte detectie en kwantificering van beide ziekten", zei AIF in een verklaring.

De technologie maakt de specifieke detectie van het genoom van hepatitis C of tuberculose mogelijk in bloed- of sputummonsters. "Deze klinisch gevalideerde innovaties bieden eenvoudige, nauwkeurige en goedkope oplossingen voor het diagnosticeren van deze twee ziekten."

In de roep om aanmeldingen van dit jaar namen meer dan 3000 kandidaten uit 52 Afrikaanse landen deel.

"De nominaties van dit jaar laten doorbraken zien in de sectoren ICT, landbouw, volksgezondheid, milieu en energie, die allemaal bijdragen aan het verbeteren van het leven en de economische vooruitzichten van Afrikanen", voegt dezelfde bron toe.

© Redactie 2018
marokkaanse
onderzoekers
genomineerd
africa innovation
award
detectie
tuberculose
hepatitis c
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi