Twee Marokkanen genomineerd voor de Africa Innovation Award

buitenland
2
15 sep '18
Zij hebben een technologie ontwikkeld die effectieve detectie van tuberculose en hepatitis C mogelijk maakt.
Professor Abdeladim Moumen en Dr. Hassan Ait Benhassou zijn genomineerd voor de Africa Innovation Award 2018. De twee Marokkaanse onderzoekers hebben een technologie ontwikkeld die de effectieve detectie van tuberculose en hepatitis C mogelijk maakt.

De aankondiging werd donderdag 13 september gedaan door de African Innovation Foundation (AIF), organisator van de Award. Er zijn in totaal tien genomineerden, waarvan de winnaar uiteindelijk een prijs krijgt van 185.000 dollar.

Hepatitis C en tuberculose zijn volksgezondheidsproblemen waarvoor de toegang tot nauwkeurige en betaalbare diagnostische tests een uitdaging blijft in Afrika. De innovatie van de twee Marokkaanse onderzoekers "omvat twee moleculaire tests voor de snelle, nauwkeurige en efficiënte detectie en kwantificering van beide ziekten", zei AIF in een verklaring.

De technologie maakt de specifieke detectie van het genoom van hepatitis C of tuberculose mogelijk in bloed- of sputummonsters. "Deze klinisch gevalideerde innovaties bieden eenvoudige, nauwkeurige en goedkope oplossingen voor het diagnosticeren van deze twee ziekten."

In de roep om aanmeldingen van dit jaar namen meer dan 3000 kandidaten uit 52 Afrikaanse landen deel.

"De nominaties van dit jaar laten doorbraken zien in de sectoren ICT, landbouw, volksgezondheid, milieu en energie, die allemaal bijdragen aan het verbeteren van het leven en de economische vooruitzichten van Afrikanen", voegt dezelfde bron toe.
© Redactie 2018
marokkaanse
onderzoekers
genomineerd
africa innovation
award
detectie
tuberculose
hepatitis c
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
mountakhab
can2019
frankrijk
brand
ridouan taghi
amsterdam
politie
turkije
moskee
parijs
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
wk 2018
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
golaso