Lekjaa: 'Marokko officieel kandidaat voor organisatie WK 2030'

marokko
47
16 sep '18
Deze ambitieuze bondsvoorzitter windt er geen doekjes omheen: na de enorme deceptie voor #Morocco2026 gaat de Marokkaanse voetbalbond voor het eindtoernooi van 2030.

Dat Marokko zich kandidaat ging stellen werd al bekend toen het land de enorme klap te verwerken kreeg tijdens het laatste FIFA Congres. Het joint-bid van de VS, Canada en Mexico won het toen met maar liefst 164 stemmen tegenover het schamele aantal van 65 voor #Morocco2026. Meteen na de uitverkiezing van de concurrent werd al tijdens het congres bekendgemaakt dat Marokko voor de zesde keer de strijd aangaat, vandaag trad men dus officieel met die kandidatuur naar buiten. 

''We zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk met de FIFA''
Tijdens de algemene vergadering van de bond, terugkijkend op zowel de sportieve als de financiële aspecten van het afgelopen seizoen, gaf Lekjaa te kennen met frisse moed deze uitdaging aan te gaan. De preses zal hiermee ongetwijfeld doelen op de in eerste instantie partijdige houding die de wereldvoetbalbond innam in aanloop naar de stemming voor het WK van 2026. 

Zoals gezegd zal dit de zesde keer zijn dat het land een gooi doet naar de organisatie van het felbegeerde eindtoernooi. In respectievelijk 1994, 1998, 2006, 2010 en dus ook 2026 greep men naast de hosting. 

Photocredit: FRMF.ma 

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
faouzi lekjaa
frmf
fifa
wk 2030
hosting
bidding nation
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi