Meer dan 4,3 miljoen begunstigden van het Koninklijk initiatief 'een miljoen schooltassen'

marokko
0
17 sep '18
De start van het initiatief liep niet geheel soepeltjes.

Meer dan 4.365.000 leerlingen hebben geprofiteerd van het Koninklijk initiatief 'een miljoen schooltassen' voor het lopende schoolseizoen, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

Een zeer groot deel van de begunstigden (63%) komt uit plattelandsgebieden, tegen 37% uit stedelijke gebieden, met 85% van de begunstigden die deelnamen aan basisonderwijs en 15% in het secundair onderwijs.

Het Koninklijke initiatief 'een miljoen schooltassen' heeft tot doel "arme gezinnen te helpen die elk schooljaar geconfronteerd worden met extra uitgaven die ze niet kunnen betalen en de verspreiding van elementair onderwijs voor kinderen".

Voor het schoolseizoen 2018-2019 zijn inspanningen geleverd in alle provincies en prefecturen van het Koninkrijk die sinds 2016 toezicht houden op dit initiatief, in coördinatie met de betrokken belanghebbenden, voor de verwerving en distributie van de schoolbenodigdheden. 

De start verliep dit jaar overigens niet geheel soepeltjes, enkele schoolboeken werden niet op tijd geleverd. Dat probleem is inmiddels gelukkig verholpen.

© Redactie 2018
marokko
miljoen
schooltassen
schoolkinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi