Marokko's citrusexport genereert jaarlijks 3 miljard dirham

marokko
16
17 sep '18
In de afgelopen 5 jaar produceerde Marokko 2 miljoen ton citrusvruchten op een oppervlakte van meer dan 125.000 hectare.

Citrusvruchten spelen een belangrijke rol in de economie van Marokko als een essentiële bron van vreemde valuta. 80 procent van geëxporteerde citrusvruchten gaan naar Rusland en de Europese Unie. De resterende 20 procent wordt geëxporteerd naar Noord-Amerika en het Midden-Oosten.

In het afgelopen decennium groeide de citrussector in Marokko aanzienlijk met de introductie van nieuwe soorten. Als gevolg hiervan werd het aanbod voor export breed gediversifieerd.

De belangrijkste regio's van de citrusteelt in Marokko zijn Souss Massa in het zuiden, Gharb in het noordwesten, Moulouya in de Midden-Atlas, Tadla in centraal Marokko en El Haouz in de buurt van Marrakech.

De citrusproductie is verbeterd sinds de lancering van het Marokko's "Groene Plan" (Plan Vert) in april 2008. Het plan verbeterde de efficiëntie van de binnenlandse markten, de sociaaleconomische gevolgen van investeringen voor kleine boeren, agrarische diensten, het beheer van irrigatie en de planning van irrigatieprojecten.

© Redactie 2018
marokko
citrusvruchten
export
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi