Marokko's citrusexport genereert jaarlijks 3 miljard dirham

economie
16
17 sep '18
In de afgelopen 5 jaar produceerde Marokko 2 miljoen ton citrusvruchten op een oppervlakte van meer dan 125.000 hectare.
Citrusvruchten spelen een belangrijke rol in de economie van Marokko als een essentiële bron van vreemde valuta. 80 procent van geëxporteerde citrusvruchten gaan naar Rusland en de Europese Unie. De resterende 20 procent wordt geëxporteerd naar Noord-Amerika en het Midden-Oosten.

In het afgelopen decennium groeide de citrussector in Marokko aanzienlijk met de introductie van nieuwe soorten. Als gevolg hiervan werd het aanbod voor export breed gediversifieerd.

De belangrijkste regio's van de citrusteelt in Marokko zijn Souss Massa in het zuiden, Gharb in het noordwesten, Moulouya in de Midden-Atlas, Tadla in centraal Marokko en El Haouz in de buurt van Marrakech.

De citrusproductie is verbeterd sinds de lancering van het Marokko's "Groene Plan" (Plan Vert) in april 2008. Het plan verbeterde de efficiëntie van de binnenlandse markten, de sociaaleconomische gevolgen van investeringen voor kleine boeren, agrarische diensten, het beheer van irrigatie en de planning van irrigatieprojecten.
© Redactie 2018
marokko
citrusvruchten
export
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
dgsn
extreemrechts
baccalaureaat
arrestatie
can2019
moskee
john jorritsma
eindhoven
duitsland
islamofobie
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech