Maatschappelijke organisaties voor geestelijk gehandicapten gaan protesteren in Marokko

marokko
2
17 sep '18
Organisaties die werkzaam zijn op het gebied van geestelijk gehandicapten gaan demonstreren om de beloofde subsidies voor scholing te krijgen.

De Nationale Unie van organisaties die werkzaam zijn op het gebied van geestelijk handicapten in Marokko (UNAHM) heeft besloten een reeks demonstraties te organiseren. De eerste demonstraties vinden plaats op 19 en 26 september van 11.00 tot 13.00 uur voor het parlementsgebouw in Rabat.

"Verschillende gespecialiseerde centra en geïntegreerde klassen die door de organisaties/verenigingen worden beheerd, hebben hun deuren nog niet geopend of hun leerlingen verwelkomd door ernstige financiële problemen", bericht UNAHM middels een verklaring.

"Deze situatie is een direct gevolg van het wanbeheer en de niet-tijdige betalingen, door het ministerie van Familie en Solidariteit, van de subsidies ​​voor de jaren 2016, 2017 en 2018", vervolgt dezelfde verklaring. "De organisaties hebben hun subsidies nog steeds niet ontvangen. De leiding van de organisaties krijgen hierdoor problemen met hun werknemers , die maandenlang niet zijn betaald, en de families van mensen met een geestelijke handicap".

© Redactie 2018
marokko
gehandicapten
demonstreren
scholing
subsidie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi