Drie Marokkaanse regisseurs trekken hun films terug van Israëlisch Film Festival

buitenland
1
17 sep '18
De drie waren niet op de hoogte van de opname in het festivalprogramma van hun films.

De films van de drie Marokkaanse filmmakers Nabil Ayouch, Meryem Benm'barek en Narjiss Nejjar waren in de running op het Internationale Film Festival in Haifa, dat op 22 september begint in Israël. Een controversiële deelname, waar de drie regisseurs snel op reageerden door aan te kondigen dat zij hebben verzocht tot de terugtrekking van hun films op het festival.

"Ik hoorde over de selectie van mijn film Sofia op het Haifa-festival, ik heb gevraagd om de terugtrekking, internationale verkopers zijn verantwoordelijk voor het sturen van de films naar festivals, zonder dat de regisseur hierbij betrokken is", reageerde Meryem Benm'barek in een verklaring.

Nabil Ayouch had de rechten van zijn film verkocht aan een buitenlands bedrijf dat de promotie van de film internationaal op zich nam, waardoor de regisseur niks wist van de integratie van zijn film in de programmering van het festival. Nabil Ayouch benadrukte zijn voortdurende inzet voor de Palestijnse zaak. De Marokkaanse regisseur zei dat hij zijn posities niet hoefde te verantwoorden die de inhumane politiek tegenover de Palestijnen hekelt, bericht 2M.

© Redactie 2018
marokkaanse
regisseurs
films
israelisch
film
festival
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi