Tit Mellil: Drie nieuwe doden in sociaal centrum Dar Al Khir

buitenland
0
18 sep '18
Wat is er allemaal aan de hand in het sociale centrum Dar Al Khir?
De krant Al Massae meldt dat er opnieuw drie bewoners zijn overleden. Zij zijn slachtoffer van een gebrek aan zorg, bericht Massae, dat het Nationale Instituut voor Mensenrechten citeert.

Deze drie sterfgevallen brengen het aantal sterfgevallen op vijf in een tijdsbestek van minder dan twee weken. Hasna Hajib, hoofd van het bovengenoemde instituut, geeft meer details en zegt dat er 53 sterfgevallen in het sociale centrum zijn geregistreerd sinds afgelopen januari, waarvan 15 sterfgevallen in minder dan vier maanden tijd.

Hasna Hajib zegt dat ze zich zorgen maakt over het lot van een bewoner die na een operatie weer terug is in het centrum zonder enige zorg te ontvangen. Als gevolg hiervan kan hij niet eten of bewegen. Erger nog, een van de bewoners is zelfs vermist.

De Koninklijke Gendarmerie doet al onderzoek naar dit centrum, in opdracht van de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Casablanca, naar aanleiding van een klacht ingediend door het Nationale Instituut voor Mensenrechten.

ChoufTV maakte vorige maand een schokkende reportage over Dar Al Khir, waarbij zij verborgen camerabeelden maakten. Het centrum, dat een toevluchtsoord zou moeten zijn waar kwetsbare sociale groepen onderdak kunnen vinden, is een nachtmerrie geworden voor mensen die nergens naartoe kunnen. De bewoners van het centrum leven in onmenselijke omstandigheden en worden aan hun lot overgelaten.

De bewoners krijgen niet de nodige zorg, schrijft Al Massae, noch fatsoenlijk voedsel of lichamelijke verzorging die hun waardigheid zou behouden. Er werd een oproep gedaan aan de autoriteiten voor een dringende interventie om de levensomstandigheden van de bewoners te verbeteren.
© Redactie 2018
marokko
tit mellil
dar alkhir
doden
sociaal
centrum
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moeder
daesh
knvb
oussama idrissi
oranje
premier league
uefa
golaso
moord
botola pro
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten