Washington: Het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara is 'serieus, realistisch en geloofwaardig'

marokko
0
18 sep '18
De Verenigde Staten herhaalde hun steun voor het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara.

"We stellen dat het autonomieplan serieus, realistisch en geloofwaardig is en dat het in staat is om de aspiraties van de bevolking van de Sahara te bevredigen om hun eigen zaken in vrede en waardigheid te beheren", bevestigde Pablo Rodriguez, hoofd van het ministerie van Buitenlandse Zaken, maandag 17 september in een reactie aan het Marokkaanse persbureau MAP in Washington.

Het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara "vertegenwoordigt een potentiële benadering van de regeling van de Sahara-kwestie", zei de Amerikaanse diplomaat.

De reactie van Washington volgt op een werkbezoek aan Washington door de Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale samenwerking, Nasser Bourita.

De minister sprak maandag op het ministerie van Buitenlandse Zaken met minister Michael Pompeo, de Amerikaanse nationaal veiligheidsadviseur John Bolton en David Hale, ondersecretaris van de Verenigde Staten belast met politieke zaken en Brian Hook, senior beleidsadviseur en speciale vertegenwoordiger voor Iran.

Deze gesprekken vonden plaats in aanwezigheid van de Marokkaanse ambassadeur in Washington, Lalla Joumala Alaoui, bericht H24Info.

© Redactie 2018
marokko
sahara
autonomieplan
washington
vs
bourita
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?