VVD wil straffen in probleemwijken verdubbelen

algemeen
83
19 sep '18
De VVD wil wijken opschonen waar de integratie is 'mislukt'....

Wie zich misdraagt in een probleemwijk moet dubbel zo hard worden bestraft. Dat vindt de VVD, die zo wijken wil opschonen waar de integratie is "mislukt".

Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff doet zijn plannen woensdag in de Tweede Kamer uit de doeken in het grote debat over het beleid dat het kabinet op Prinsjesdag heeft aangekondigd. De grootste regeringspartij wil dat wijken waar meer dan de helft van de bewoners van niet-westerse komaf is en die veel werklozen, lager opgeleiden en mensen met een strafblad tellen, worden aangepakt.

Peuters in zulke wijken moeten ook verplicht naar het kinderdagverblijf, waar ze de Nederlandse taal en cultuur moeten leren. Ouders die weigeren, hangt een korting op de kinderbijslag of een uitkering boven het hoofd, als het aan de VVD ligt.

"Soms moet je minder liberale middelen gebruiken om een doel te bereiken", zegt Dijkhoff in het AD. Hij ontwaart "parallelle samenlevingen", waar "mannen hun vrouwen thuishouden, hun kinderen tot hun vierde geen Nederlands laten leren en voor hun dochters een man uitzoeken". Deze vrouwen en kinderen wil hij "bevrijden" en "verheffen". De probleembuurten moeten "verlichtingswijken" worden, "want dat is wat mensen in die wijken niet hebben doorgemaakt".

© ANP 2018
vvd
probleemwijken
straffen
verdubbelen
integratie
verplicht
kinderdagverblijf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi