VVD wil straffen in probleemwijken verdubbelen

algemeen
83
19 sep '18
De VVD wil wijken opschonen waar de integratie is 'mislukt'....
Wie zich misdraagt in een probleemwijk moet dubbel zo hard worden bestraft. Dat vindt de VVD, die zo wijken wil opschonen waar de integratie is "mislukt".

Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff doet zijn plannen woensdag in de Tweede Kamer uit de doeken in het grote debat over het beleid dat het kabinet op Prinsjesdag heeft aangekondigd. De grootste regeringspartij wil dat wijken waar meer dan de helft van de bewoners van niet-westerse komaf is en die veel werklozen, lager opgeleiden en mensen met een strafblad tellen, worden aangepakt.

Peuters in zulke wijken moeten ook verplicht naar het kinderdagverblijf, waar ze de Nederlandse taal en cultuur moeten leren. Ouders die weigeren, hangt een korting op de kinderbijslag of een uitkering boven het hoofd, als het aan de VVD ligt.

"Soms moet je minder liberale middelen gebruiken om een doel te bereiken", zegt Dijkhoff in het AD. Hij ontwaart "parallelle samenlevingen", waar "mannen hun vrouwen thuishouden, hun kinderen tot hun vierde geen Nederlands laten leren en voor hun dochters een man uitzoeken". Deze vrouwen en kinderen wil hij "bevrijden" en "verheffen". De probleembuurten moeten "verlichtingswijken" worden, "want dat is wat mensen in die wijken niet hebben doorgemaakt".
© ANP 2018
vvd
probleemwijken
straffen
verdubbelen
integratie
verplicht
kinderdagverblijf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
moeder
daesh
knvb
oussama idrissi
oranje
premier league
uefa
golaso
moord
botola pro
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
ajax
hervé renard
marrakech
eredivisie
mohammed vi
spanje
hakim ziyech
rabat
migranten