Terreuraanslag op moslims in Londen

buitenland
41
19 sep '18
Een auto reed in op mensen bij een Islamitisch centrum in Londen.

Drie mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een Islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed. De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-Islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.

De vier in de auto hebben volgens ooggetuigen die de London Evening Standard citeerde, op een parkeerplaats alcohol en drugs gebruikt. Toen omstanders hen in de nacht van dinsdag op woensdag verzochten te vertrekken, ontstond ruzie. Daarbij waren ook bezoekers van het al-Majlis al-Hussaini Islamitisch Centrum betrokken.

De auto reed plotseling weg en raakte minimaal vijf omstanders van wie er drie gewond raakten. Vrijwilligers stonden tussen het snel rijdende voertuig en de bezoekers die naar huis gingen. Deze moedige daad heeft mogelijk het leven gered van tientallen onschuldige mensen. Eén vrijwilliger was een van die ernstig gewonden en hij is ook met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De politie poogt de auto, een rode Nissan Juke, en de inzittenden te achterhalen. Er wordt buurtonderzoek gedaan en er zijn meer patrouilles gestuurd naar de wijk Cricklewood die ongeveer 9 kilometer van het centrum van de Britse hoofdstad verwijderd ligt. 

Photocredit: Nargess Moballeghi (Facebook)

©ANP/Redactie

© Redactie 2018
terreuraanslag
moslims
londen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi