Terreuraanslag op moslims in Londen

buitenland
42
19 sep 12:04
Een auto reed in op mensen bij een Islamitisch centrum in Londen.
Drie mensen zijn gewond geraakt toen een automobilist bij een Islamitisch centrum in het noordwesten van Londen met zijn auto voetgangers aanreed. De chauffeur en drie andere inzittenden zouden anti-Islamitische kreten hebben geslaakt, nadat ze eerder ruzie met een aantal omstanders hadden gehad.

De vier in de auto hebben volgens ooggetuigen die de London Evening Standard citeerde, op een parkeerplaats alcohol en drugs gebruikt. Toen omstanders hen in de nacht van dinsdag op woensdag verzochten te vertrekken, ontstond ruzie. Daarbij waren ook bezoekers van het al-Majlis al-Hussaini Islamitisch Centrum betrokken.

De auto reed plotseling weg en raakte minimaal vijf omstanders van wie er drie gewond raakten. Vrijwilligers stonden tussen het snel rijdende voertuig en de bezoekers die naar huis gingen. Deze moedige daad heeft mogelijk het leven gered van tientallen onschuldige mensen. Eén vrijwilliger was een van die ernstig gewonden en hij is ook met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De politie poogt de auto, een rode Nissan Juke, en de inzittenden te achterhalen. Er wordt buurtonderzoek gedaan en er zijn meer patrouilles gestuurd naar de wijk Cricklewood die ongeveer 9 kilometer van het centrum van de Britse hoofdstad verwijderd ligt. 

Photocredit: Nargess Moballeghi (Facebook)

©ANP/Redactie
© Redactie 2018
terreuraanslag
moslims
londen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
de graafschap
marine
awards
belgie
nabilb
meisje
moskee
frankrijk
caf
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
ajax
mohammed vi
marrakech
eredivisie
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam