Thaise delegatie op bezoek in Marokko

marokko
10
20 sep '18
Op 21 september bezoekt een delegatie van Thaise zakenlieden Marokko voor een ontmoetingen met Marokkaanse exploitanten.

De missie, georganiseerd door het Thaise Ministerie van Handel, zal de deelname zien van zo'n 35 Thaise bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren, waaronder toelevering in de auto-industrie, koolwaterstoffen en agribusiness, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

In Casablanca zal de Thaise delegatie gesprekken voeren met onder andere het Marokkaanse ondernemersverbond CGEM, de Kamer van Koophandel en het Marokkaanse Centrum voor Exportbevordering.

Sinds het begin van het jaar (januari-juli) heeft de handel tussen Marokko en Thailand 100 miljoen dollar bereikt, een stijging van 12% over een jaar.

De handel bedroeg in 2017 ongeveer 150 miljoen. Textiel en kleding, gekoelde en bevroren zee producten en elektronische geïntegreerde schakelingen zijn de belangrijkste producten die door Marokko worden geëxporteerd.

Thailand exporteert voornamelijk auto's, reserveonderdelen, koelkasten, synthetische vezels, airconditioners en rijst naar Marokko.

© Redactie 2018
marokko
thailand
zaken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi