Thaise delegatie op bezoek in Marokko

economie
10
20 sep '18
Op 21 september bezoekt een delegatie van Thaise zakenlieden Marokko voor een ontmoetingen met Marokkaanse exploitanten.
De missie, georganiseerd door het Thaise Ministerie van Handel, zal de deelname zien van zo'n 35 Thaise bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren, waaronder toelevering in de auto-industrie, koolwaterstoffen en agribusiness, bericht het Marokkaanse persbureau MAP.

In Casablanca zal de Thaise delegatie gesprekken voeren met onder andere het Marokkaanse ondernemersverbond CGEM, de Kamer van Koophandel en het Marokkaanse Centrum voor Exportbevordering.

Sinds het begin van het jaar (januari-juli) heeft de handel tussen Marokko en Thailand 100 miljoen dollar bereikt, een stijging van 12% over een jaar.

De handel bedroeg in 2017 ongeveer 150 miljoen. Textiel en kleding, gekoelde en bevroren zee producten en elektronische geïntegreerde schakelingen zijn de belangrijkste producten die door Marokko worden geëxporteerd.

Thailand exporteert voornamelijk auto's, reserveonderdelen, koelkasten, synthetische vezels, airconditioners en rijst naar Marokko.
© Redactie 2018
marokko
thailand
zaken
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
caf
verenigde staten
iran
championsleague
benjamin netanyahu
verenigd koninkrijk
gazastrook
frankrijk
jemen
israel
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
spanje
moord
afrika cup
rabat
eredivisie
daesh
mohammed vi