#TeamMarokko stijgt op FIFA-Ranking na zakelijke zege op Malawi

marokko
0
20 sep '18
Na de vrije val door het teleurstellende WK-optreden van Marokko, vindt men nu weer de weg naar boven op de wereldranglijst.

Zojuist maakte wereldvoetbalbond FIFA de update van de maandelijkse Ranking bekend, de 'Leeuwen van de Atlas' zijn anders dan de vorige rangschikking nu terug te vinden op de 45e plaats mondiaal. Het keurkorps van bondscoach Hervé Renard zag zich destijds van plaats 41, voor het WK aanving, afzakken naar de 46e plek op mondiaal niveau. Na de eenvoudige 3-0 zege op kwalificatiegenoot Malawi (red. 3-0, 8 september in het Stade Mohammed V) heeft men dus weer de weg naar boven gevonden. 

Ook op continentaal niveau schuift Marokko één plek omhoog; het voetbalgekke land moet nu achtereenvolgend DR Congo, Senegal en tenslotte lijstaanvoerder Tunesië voor zich dulden. De eerstvolgende mogelijkheid om plekken te winnen op de wereldranglijst zijn tijdens de aankomende interlandperiode. Medio oktober neemt men het dan in een Afrika Cup 2019-kwalificatietweeluik op tegen de Comoren.

Photocredit: FRMF.ma

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
fifa ranking
afrika cup 2019
kwalificatie
frmf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi