'Zero Zbel' uit bezorgdheid over strandvervuiling in Marokko

buitenland
1
20 sep '18
Veel Marokkaanse stranden zijn sterk vervuild met plastic voorwerpen
85% van het afval dat wordt verzameld op de Marokkaanse stranden is plastic. Flessen, visnetten, plastic verpakkingen en plastic zakken zijn onder andere objecten die deze kostbare plaatsen vervuilen, meldt Zero Zbel, een vereniging die strijd tegen vervuiling. 

De bevindingen werden bekendgemaakt in een verslag dat werd gepresenteerd ter gelegenheid van World Cleanup Day (15 september). De NGO legt uit dat van maart tot augustus 2018, 36.280 objecten op de stranden zijn achtergelaten. 

Gesteund door de Heinrich Boll Foundation slaagde Zero Zbel erin om de oorsprong van deze objecten te achterhalen. "56% van het afval verzameld op de stranden behoort tot 5 op de markt gebrachte producten", zei de vereniging. 

"48% van het afval dat werd geïdentificeerd dankzij de logo's is afkomstig van drie bedrijven", zegt de vereniging. Volgens hen zijn deze bedrijven "belangrijke spelers in de frisdranken, flessenwater en zuivelproducten sectoren". Het gaat hier om Coca Cola, Sidi Ali en Danone.

Bovendien is "Marokko uitgeroepen tot een van de 20 landen die het meeste plastic in de oceanen werpen", vandaar "de urgentie om oplossingen te bedenken om het gebruik van plastic en de impact ervan op de natuur te verminderen".
© Redactie 2018
marokko
zerozbel
strandvervuilling
plastic
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
egypte
arrestatie
syrië
iran
moskee
onderwijs
donald trump
mohamed morsi
turkije
benjamin netanyahu
atlasleeuwen
frmf
casablanca
tanger
ajax
marrakech
wk 2018
hervé renard
spanje
eredivisie
mohammed vi
politie
rabat
hakim ziyech