'Málaga CF wil meer gaan putten uit Marokkaanse competitie Botola Pro'

marokko
4
20 sep '18
Met momenteel al 3 Marokkaanse selectieleden binnen de gelederen wil men met het oog op de toekomst nog meer Marokkaans talent gaan aantrekken.

Het gaat het gedegradeerde Málaga CF momenteel voor de wind. Sinds dat de uittocht uit de hoogste voetbalafdeling van Spanje een feit is heeft men geen enkel punt verloren in de afgelopen vijf competitiewedstrijden. Logisch dan ook dat de ploeg van Munir El Kajoui, Badr Boulahroud en de onlangs aan de A-kern toegevoegde Hicham Boussefiane de lijst aanvoert in de Segunda Division. Met Munir onder de lat kreeg men slechts één tegentreffer te verwerken, de goalie die het nog niet zo heel lang geleden moest schikken in de rol van een reserve bij competitiegenoot CD Numancia. 

Málaga CF wil banden met Marokkaanse clubs en het Académie Mohammed VI de Football intensiveren
Als we het Spaanse medium Diario Sur mogen geloven dan is men er bij Málaga op gebrand om in de toekomst nog meer te putten uit de Marokkaanse competitie Botola Pro. Bovendien wil men de al bestaande banden met FUS Rabat en de Académie Mohammed VI de Football dusdanig intensiveren dat er op termijn talent doorsijpelt naar de A-selectie. 

Een speler waar men de beste ervaringen mee had was Youssef En-Nesyri. Na in 2015 over te zijn gekomen van de Académie Mohammed VI de Football werkte de spits zich in no-time op tot het eerste, afgelopen zomer bekroonde hij zijn dienstverband daar met een transfer naar de Primera Division. De man die afgelopen interlandperiode nog twee keer succesvol het vuur opende op het doel van Malawi (red. 3-0 thuiszege, Afrika Cup 2019-kwalificatie) is tegenwoordig te bewonderen in de kleuren van CD Leganés.

Photocredit: AS.com

© Redactie 2018
marokko
atlasleeuwen
málaga cf
segunda division
botola pro
transfers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?