Chichaoua: Omstanders omringen man die meisje lastig valt en leveren hem over aan politie

buitenland
6
20 sep '18
De politie kon de jonge man op deze manier snel aanhouden.
In Chichaoua viel een man van in de twintig, zich niet bewust van de nieuwe wet, een vrouw op straat lastig. Omstanders omringden de man afgelopen zondag waarna zij hem overhandigde aan de Koninklijke Gendarmerie. Hassan B. werd in opdracht van het Openbaar Ministerie in hechtenis geplaatst en het slachtoffer, evenals verschillende getuigen, werden gehoord door de gendarmerie, meldt de krant Al Massae.

Hassan B. werd op dinsdag 18 september voorgeleid bij de rechtbank van Imintanout, in de buurt van Chichaoua. Daar werd bepaald dat hij in elk geval gedurende het onderzoek nog in hechtenis blijft.

Sinds 12 september is er in Marokko een nieuwe wet inwerking gesteld en dit soort zaken vallen nu onder wet 103-13.  De wet voorziet in gevangenisstraffen van één tot zes maanden voor personen die vrouwen seksueel lastigvallen in openbare ruimtes, door het gebruik van woorden, daden of signalen van seksuele aard voor seksuele doeleinden. De daders zullen ook een boete krijgen tussen de 2.000 tot 10.000 dirham.
© Redactie 2018
marokko
chichaoua
wet 103-13
vrouwen
intimidatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
verenigde staten
jemen
saoedi-arabië
mocromaffia
nabil b
advocaat
benjamin netanyahu
ridouan taghi
israël
derk wiersum
atlasleeuwen
casablanca
frmf
marrakech
politie
tanger
ajax
iran
spanje
moord
daesh
rabat
dgsn
caf
mohammed vi