Betogingen tegen racisme in Duitsland gepland

buitenland
8
21 sep 13:05
Een hele reeks Duitse actiegroepen heeft aangekondigd drie grote betogingen tegen racisme en voor meer solidariteit te houden van eind september tot half oktober.
De actievoerders rekenen op tienduizenden betogers op elk van de demonstraties die moeten worden gehouden in Hamburg (29 september), München (3 oktober) en Berlijn (13 oktober).

Duitsland is in de ban van een felle politieke strijd tussen voor- en tegenstanders van immigratie. Vaak is de inzet de identiteit van de 82 miljoen inwoners en de invloed van immigratie uit landen met een overwegend Islamitische bevolking. Het conflict is opgezweept, nadat bondskanselier Merkel in 2015 de deuren had geopend voor Syrische vluchtelingen.

Volgens officiële cijfers zijn er sinds 2015 1,4 miljoen vluchtelingen het land binnengekomen. Veel conservatieve of nationalistische Duitsers klagen dat hun westerse economisch sterke natie wordt ondermijnd door buitenlandse invloeden. Maar het land heeft ook immigranten nodig, om de economie draaiende te houden. Nu al heeft één op de vijf Duitse staatsburgers een immigratie-achtergrond.
© ANP 2018
duitsland
betogingen
racisme
solidariteit
immigratie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
bouknadel
treinongeval
comoren
trein
afrika cup 2019
hulp
doden
sahara
verdwijning
migranten
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
tanger
frmf
hervé renard
mohammed vi
ajax
marrakech
eredivisie
rabat
spanje
hakim ziyech
amsterdam